hindriks architecten
<<- Terug

Ter vervanging van een ouder pand is in het centrum van Ede een nieuw kantoorpand ontworpen. Eigenlijk wilde ik graag een gebouw maken met slechts 1 venster. Aan dit venster liggen zoveel mogelijk de kantoorruimten. De binnenwanden van de kantoorruimten zijn volledig van glas, zodat het daglicht diep kan doordringen in het interieur. Achter de in natuursteen, zwarte M, uitgevoerde gevel liggen de beveiligde ruimten. Deze wand straalt rust en soliditeit uit. De entree wordt geflankeerd door twee, eveneens in natuursteen uitgevoerde pylonen. Zij dragen een vleugel, die ’s-nachts is aangelicht. Het is een baken in de stad. Met het bovenomschreven ontwerp wordt een nadrukkelijke poging gedaan om de kwaliteit van de gevels aan de Molenstraat een positieve ontwikkeling te geven.